Αναρτήθηκε από: Αστρής | Δεκέμβριος 2, 2009

Σβαρτσενέγκερ με καρδιά τρυφερού μαρουλιού

Προσπαθώντας να συμμαζέψω σημειώσεις και χαρτάκια, έπεσα πάνω σε ένα απόκομμα κατά 5 χρόνια παλιότερης εφημερίδας και σε συνδυασμό με το πρόσφατο αντρικό post του gkotsi είπα να γράψω ένα κυρίως γυναικείο post . Το άρθρο ανήκει στη Λένα Διβάνη…
«Η γιαγιά μου είχε δίκιο τελικά. Ό,τι ψάχνεις, βρίσκεις! Και οι γυναίκες σήμερα, ακριβώς επειδή μπορούν κάλλιστα να ζήσουν μόνες τους, ψάχνουν κάτι που δεν υπάρχει: Άντρες νέους, ωραίους, με άψογους κοιλιακούς, χρήμα και χρόνο να το ξοδέψουν, πανεπιστημιακή μόρφωση και ταλέντο υδραυλικού, σκληράδα και ευαισθησία και πάνω απ’ όλα διάθεση να μοιραστεί μαζί της τα πάντα – πάνες, βρακάκια, άπλυτα πιάτα και εκδρομές. Αν με ρωτάτε, πολύ καλά κάνουν. Οι γυναίκες ήταν πάντα ρεαλίστριες, ζητούσαν το αδύνατον! Οι άντρες όμως αντιμετωπίζουν ένα τεράστιο πρόβλημα. Πρίν λίγα μόλις χρόνια μπορούσαν να ζητήσουν τα πάντα χωρίς να δίνουν τίποτα σχεδόν εκτός απ’ το συνήθως κακόηχο όνομά τους (λ.χ. Καρακωστάνογλου…!!). Τώρα ξαφνικά οι γυναίκες ξύπνησαν και ζητάνε τα πάντα. Ουκ αν λάβοις όμως παρά του μη έχοντος. Γι’ αυτό φοβούνται και να τις πλησιάσουν ακόμα για να μην αποδειχτεί η ανεπάρκειά τους.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Δεν είναι τίποτα παιδιά, μη φοβάστε. Η τρελή φάση στην οποία ζούμε ονομάζεται μεταβατική περίοδος και έχει χαρακτηριστικό την υπερβολή. Εντός ολίγου θα επικρατήσουν οι νόμοι της αγοράς. Η προσφορά θα προσαρμοστεί επιτέλους στη ζήτηση και αντιστρόφως. Οι άντρες, δηλαδή, θα μάθουν ότι θα πεθάνουν στην ψάθα αν δεν αποφασίσουν να δίνουν περισσότερα στις συντρόφους τους και οι γυναίκες με τη σειρά τους θα καταλάβουν ότι ο συνδυασμός Σβαρτσενέγκερ με καρδιά τρυφερού μαρουλιού είναι κάπως σπάνιος

Υ.Γ. Θωμά, ευχαριστώ για τη μουσική πρόταση

Advertisements

Responses

 1. Εμένα πάντως μου αρέσει αυτή η μεταβατική περίοδος. Παίρνουμε από τις γυναίκες αυτό που θέλουμε χωρίς να ζητάνε τίποτα για αντάλλαγμα. Ευτυχώς που είμαστε ανεπαρκείς δηλαδή.
  Τώρα να με συγχωρείτε γιατί μόλις γύρισα από το γυμναστήριο και έχω να βάλω πλυντήριο!

 2. Δεν γνωρίζω τι θα γίνει στο μέλλον με τους νόμους της προσφοράς, της ζήτησης, τους άντρες, τις γυναίκες και τις σχέσεις. Χτες, εκτός από άντρες, γυναίκες, δέντρα, σκόνη, αυτοκίνητα, ρίκσο, κτλ, κτλ, είδα στο δρόμο μια διαφήμιση. Αφότου διάβασα το κείμενο της Διβάνη, μου ήρθε στο μυαλό το slogan της: With Hyundai, you drive home a relationship that would last for a long time. Αυτό προς το παρόν μοιάζει να είναι το πιο ασφαλές.. :P Για πετυχημένο ή εφικτό δεν ξέρω..

  @Dear All: Να ρωτήσω, μήπως ξέρετε. Αφού το απόσπασμα είναι ήδη πέντε χρόνων, το «εντός ολίγου» για το οποίο μιλάει η συγγραφέας, πώς ορίζεται; Γιατί ο χρόνος είναι σχετικός.

  @κ.Καρακωστάνογλου: Σε ποιο γυμναστήριο πηγαίνετε;

 3. Σκεπτικό Αστρή:

  1)Οι απαιτήσεις των γυναικών έχουν αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό που πλέον αναζητούν κάτι που είναι ιδέα και όχι υπαρκτό.
  2)Οι άντρες το ψιλιάστηκαν και γιαυτό δεν πλησιάζουν τις γυναίκες
  3)Έτσι μένουν στην ψάθα

  Παρατήρησεις:
  1) Σύμφωνα με τα δικά μου λεγόμενα, για κάθε άντρα που μένει στην ψάθα αντιστοιχεί τουλάχιστον μια γυναίκα. Το πρόβλημα (αν είναι πρόβλημα δηλαδή που για κάποιους είναι και ας πούμε πως για αυτούς ενδιαφερόμαστε τώρα) είναι non zero-sum. Απλώς εγώ ισχυρίζομαι ότι στις γυναίκες είναι πιο έντονο, λόγω διαφοράς στο μέγεθος των δύο συνόλων :P
  2) Οι άντρες δεν πλησιάζουν τις γυναίκες όχι από φόβο μήπως δεν ικανοποιήσουν τις γυναίκες αλλά από φόβο απόρριψης. Αλλά και για λόγους προσφοράς, αφού η συμβιβαστική-γυναίκα-κυνηγός υπάρχει (αλήθεια μήπως παλιότερα λεγόταν και πουτάνα η τελευταία? και πως ορίζει αυτή τη λέξη κάποιος σήμερα? ωραίο θέμα για έκθεση!)
  3) Το γεγονός ότι οι απαιτήσεις έχουν ανέβει έχει ακριβώς την ίδια ανάγνωση και από τη μεριά του άντρα. Αυτό σημαίνει ότι λογικά όλοι μένουν ανικανοποίητοι.

  ΥΓ: Χτές, κάπου αλλού υπήρξε και ένα άλλο σχετικό ποστ

 4. @Καρακωστάνογλου: Η άποψη σας μου επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά γιατί αποφεύγω τα γυμναστήρια.

  @Holly: Όσον αφορά το πόσο σχετικός είναι ο χρόνος πιστεύω ότι η μεταβατική περίοδος αν δεν έχει ήδη περάσει κοντεύει να περάσει. Οι γυναίκες (εντάξει όχι και όλες) πλέον ζητούν να υπάρχει συναίσθημα και από εκεί και πέρα κάποιες βασικές προδιαγραφές όπως το να είναι καλλιεργημένος. Το θέμα είναι ότι οι άντρες μείνανε σε αυτή τη μεταβατική περίοδο, επειδή μάλλον τους συνέφερε (δες Καρακωστάνογλου) ή γιατί έχουν μια καλή δικαιολογία να εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν το ρόλο που τους αναλογεί.

  @gkotsis: Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΣΥΕ μάλλον η λειψανδρία για τη χώρα μας είναι μύθος. Και τώρα θα μιλήσουν τα νούμερα:
  Ηλικία 20-24: Αντρες:435.500 Γυναίκες:397.619
  Ηλικία 25-29: Άντρες:434.852 Γυναίκες:406.120
  Ηλικία 30-34: Άντρες:441.601 Γυναίκες:426.789
  Ηλικία 35-39: Άντρες:392.338 Γυναίκες:389.665
  Οπότε στις κατά κύριο λόγο ηλικίες «ζευγαρώματος» μάλλον στις γυναίκες αντιστοιχεί τουλάχιστον ένας άντρας.
  Όσον αφορά ότι οι απαιτήσεις έχουν αυξηθεί και από την πλευρά των αντρών δεν θα διαφωνήσω, απλά αυξάνονται μόνο αυτές και σπάνια γίνεται προσπάθεια για προσωπική εξέλιξη. Όπως και να έχει συμφωνώ στο ότι όλοι μένουν ανικανοποίητοι.

  Υ.Γ.#1. Ήταν να μην κάνεις την αρχή gkotsi με το ποστ σου… :)
  Υ.Γ.#2. Το όνομα είναι Αστρής άρα έπρεπε να γράψεις «Σκεπτικέ» και όχι «Σκεπτικό» :D

 5. Ξεκινάω ανάποδα λέγοντας ότι σκεπτικό ήθελα να γράψω/αναλύσω και όχι να σε προσφώνησω(!!!)

  Κατά τα άλλα, δεν ήξερα ότι υπάρχει καν ΕΣΥΕ, το googlara, οι αριθμοί τους φαίνονται να επιβεβαιώνουν όσα λες. Μήπως τελικά είναι αστικός μύθος ότι οι άντρες είναι λιγότεροι?

  Όσον αφορά στην σπάνια προσπάθεια για προσωπική εξέλιξη των ανδρών, θα το λάβω σαν μια αποτυχημένη προσπάθεια αστεϊσμού. Σου απαντάω με μια ατάκα του fight club
  «self improvement is masturbation»
  :-)

  Πάω να εξελιχθώ βλέποντας το βάζελο (θα μας ξεφτιλίσουν οι αλλόθρησκοι)

 6. Δεν ξέρω αν τελικά οι άντρες δεν πλησιάζουν τις γυναίκες από φόβο απόρριψης ή αν οι γυναίκες ανέβασαν τόσο ψηλά τον πήχη και ψάχνουν κάτι που δεν υπάρχει.. Νομίζω πως η αλήθεια είναι κάπου στην μέση.
  Γεγονός είναι πως είτε έχουμε απομακρυνθεί από την εποχή της απελευθέρωσης του σεξ ή έστω οι περισσότεροι (μονογαμικοί ή πολυγαμικοί, ομοφυλόφιλοι ή ετεροφυλόφιλοι) σχολιάζουν το άθλημα σαν αυτό να είναι έπαθλο ανδρών ή γυναικών και όχι σαν κάτι αμοιβαία επιθυμητό. Make love, not war!
  Ευτυχώς όλοι μάλλον θα συμφωνήσουν με την άποψη του gkotsi περί «masturbation βλέποντας τον βάζελο» αφού μια μέρα με δυό ήττες από γαύρο και άλλη μια με ξεφτιλισμό από αλλόθρησκους μόνο έτσι θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί.. :p !!

 7. masturbation goes cloud

 8. @Αστρης

  απο μια ΄άλλη συνεντευξη της ιδίας

  Θεωρείς ότι υπάρχει φυσική συμμαχία μεταξύ γυναικών και γκέι;

  Απολύτως. Νομίζω ότι υφίστανται ακριβώς την ίδια φαλλοκρατική συμπεριφορά της κοινωνίας, απλώς οι γκέι την υφίστανται σε πολύ χειρότερο βαθμό. Οι γυναίκες όμως έχουν το άλλο δυστύχημα: δεν τη βλέπουν. Τουλάχιστον οι γκέι τη βλέπουν, την τρώνε στα μούτρα.

  http://www.10percent.gr/old/issues/200402/10.html

 9. καμιά φορά το πρόβλημα δεν είναι αν θα πεθάνεις στην ψάθα αλλά το τι και πως έχεις ζήσει μέχρι να φτάσεις εκεί

  κι αν μιλάμε για μια ψάθα πάνω σε χρυσή άμμο, με χρωματιστή ομπρέλα καρφωμένη δίπλα και το κορμί σου να ψήνεται στον ήλιο και την αλμύρα της θάλλασας δεν ακούγεται και τόσο άσχημο

  :p

  αυτά στην θεωρία….

  γιατί στην πράξη κουράστηκα να εκπαιδεύω άντρες που λέει και μια καλή φίλη……!

  χε χε χε χε

  για συνεχίστε, μ΄αρέσει, μ’ αρέσει…..!

 10. Καλε κερία, εγώ θέλω μόνο το ταλέντο υδραυλικού (όχι στα υδραυλικά στα άλλα) με βραβείο νόμπελ αν γινεται, γίνεται;;;
  Δε με αρέσει ο σβαρτσενέγκερ και η καρδιά μαρουλιού είναι για τον τόνο.
  Με φαίνεται όμως και το δικό μου κομματάκι δύσκολο…

 11. @boufos: Σε φαντάζομαι χθες μετά τη νίκη του Ολυμπιακού! Χαχαχαχα…

  @Creme: Αχ με αυτές τις περιγραφές σου χειμωνιάτικα… Πες στη φίλη σου, ότι η αδικία είναι ότι η επόμενη τον παίρνει εκπαιδευμένο, αλλά δεν βαριέσαι, γυναικεία αλληλεγγύη :-)

  @manu: Η Διβάνη μου αρέσει πολύ, όταν είχα διαβάσει το «Εργαζόμενο Αγόρι» είχα στενοχωρηθεί πολύ. Ωστόσο, θα γράψω κάτι που έχει πει πάλι η ίδια «Μια φωνή μέσα μου μουρμουρίζει το εμβληματικό τραγουδάκι των Beatles κάθε φορά που ζορίζομαι ή ζορίζω: All you need is love, la, la,la!!!!!!!!!!»

  @Ολα τα σφάζω…: Πώς δεν γίνεται;; Και του Σπανού τα γένια γίνονται άμα λάχει…

 12. @manu: Διαβάζοντας το σχόλιό σου, μου ήρθε στο μυαλό ένα απόσπασμα του Ρόμπινς, που το έχω κάπου κιόλας ξαναγράψει: «Δεν είναι οι άντρες που περιορίζουν τις γυναίκες.
  Δεν είναι οι κανονικοί που περιορίζουν τις αδερφές.
  Δεν είναι οι λευκοί που περιορίζουν τους μαύρους.
  Αυτό που περιορίζει τους ανθρώπους είναι η έλλειψη χαρακτήρα.
  Αυτό που περιορίζει τους ανθρώπους είναι πως δεν έχουν το θάρρος του κερατά, δεν έχουν τη φαντασία να πρωταγωνιστήσουν στην ίδια τους την ταινία κι ακόμα λιγότερο να την σκηνοθετήσουν.

  Για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα μετά από αυτό το ποστ να ακολουθήσει τόση «ανάλυση»… :P Μίλησαν τώρα άτομα που δεν έχουν μιλήσει ποτέ ξανά ή έχουν μιλήσει αισθητά λιγότερο. Από ό,τι φαίνεται λοιπόν, αυτό είναι ένα θέμα που μας απασχολεί όλους, είτε το παίζουμε άνετοι είτε όχι. Ας αφήσουμε όμως στην άκρη τους αριθμούς, τις ετικέτες και τα όποια στερεότυπα, κι ας προσπαθήσουμε να ζούμε την κάθε μέρα με θάρρος και έμπνευση. Γιατί «δεύτερη ζωή δεν έχει«.
  Ερωτευτείτε γιατί χανόμαστε.. :)

 13. @ Αστρής & gkotsis

  Όσον αφορά τα στατιστικά πάντως, εύκολα παρατηρεί κανείς κοιτάζοντας τα νούμερα στις μεγαλύτερες ηλικίες ότι οι γυναίκες είναι περισσότερες από τους άντρες και μάλιστα με αρκετή διαφορά.
  Κοινώς επιβεβαιώνεται ότι μας πεθαίνετε πριν την ώρα μας :P

  Πάνω στο θέμα δεν μπορώ να εκφραστώ κατάλληλα μέσω του πληκτρολογίου. Προτιμώ να έχω τους συνομιλητές απέναντι μου με απαραίτητη συντροφιά μας το κρασί.

  14ος..

 14. Εγώ πάω να μετρήσω πλακάκια καλύτερα…


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: