Αναρτήθηκε από: Holly | Απρίλιος 16, 2010

Το μήλο

Λένε κάποιοι, σαν συμβουλή ζωής κέτσι, να μην σου φεύγει μια μέρα χωρίς να έχεις μάθει κάτι. Εμένα πάντως μου έχει φύγει μέρα χωρίς να μάθω κάτι. Αλλά όλοι δεν το έχουμε πάθει αυτό; Είναι μέρες που φέρνουν στον κόσμο απογοήτευση και βαρεμάρα ή απλώς έχεις τόσα πράγματα να κάνεις που δεν προλαβαίνεις να διαβάσεις και άρα να μάθεις κάτι, κάτι επιστημονικό/ιστορικό/πολιτικό/πολιτισμικό. Μπορεί βέβαια να μάθεις κάτι από την ζωή (φιλοσοφημένο; καλό; ανυπέρβλητο;) εκείνες τις μέρες. Ω, βέβαια! Πως νιώθουν οι άνθρωποι όταν έχουν κοιμηθεί λίγο, όταν έχουν συναντήσει ένα πρώην που τους είπε (αναμενόμενο;) βλακείες (γκουχ γκουχ γκουχ) μάντολες, όταν έχουν απαιτητικά meetings στη δουλειά, απαιτητικούς ζοφερούς μαθητές, και πάει λέγοντας, όταν έχουν φάει πολύ, όταν έχουν φάει λίγο, όταν έχουν ανακαλύψει τον πιο καλό καφέ της πόλης, όταν έχουν ανακαλύψει το πιο άδειο συναίσθημα, το πιο ζεστό χαμόγελο, τον πιο όμορφο συνεπιβάτη στο μετρό, όταν έχουν κοιτάξει μια βιτρίνα καταστήματος και έχουν χαμογελάσει έτσι απλά, επειδή είδαν την (ωραία) φάτσα τους στον καθρέφτη δίπλα από ένα (ωραίο) γαλάζιο πουκάμισο. Απλά καθημερινά πράγματα. Έτσι είμαστε εμείς οι άνθρωποι, απλοί και καθημερινοί. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, μπορεί επίσης να μαθαίνεις πράγματα από άλλους απλούς καθημερινούς και σοφούς ανθρώπους: κουβέντες σε ταξί, κουβέντες στην τελεόραση, κουβέντες στο τελέφωνο, σε τσατ, στην άμμο, σε μπαρ βράδυ νύχτα, οπότε το αλκοόλ ρέει στο αίμα άφθονο όπως η κρέμα στην μπουγάτσα. Γιατί το μεγαλείο της γνώσης είναι ότι είναι σαν την σκόνη, βρίσκεται παντού! Αυτά συλλογιέμαι κι περνάω τις μέρες μου, έτσι περνούν οι ώρες μου… …»τρώω μήλο απ’ τη Χιλή και (σε) σκέφτομαι πολύ»…

Advertisements

Responses

 1. Εγώ σαν Χιονάτη προσπαθώ να τα αποφεύγω τα μήλα…

 2. […] This post was mentioned on Twitter by KME. KME said: λόλα να ένα μήλο: https://cooking4kings.wordpress.com/2010/04/16/%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%AE%CE%BB%CE%BF/ […]

 3. Εκτός που πρέπει να μαθαίνουμε κάτι κάθε μέρα, πρέπει και να κάνουμε κάτι διαφορετικό, καινούριο? Αυτό δε λέει πάνω κάτω το carpe diem, που τόσο έχει πια χρησιμοποιηθεί? Εγώ πάντως αγχώνομαι με αυτά. Τελειώνει και ο κόσμος το 2012 λίγες οι μέρες να κάνουμε και να μάθουμε, lol!

 4. @Χιονάτη: Άμα έχεις βασιλόπουλο να σε σώσει, μην φοβάσαι.

  @Afroditi: No worries, δεν τελειώνει ο κόσμος! Το τελευταίο μέρος του Harry Potter θα βγει το 2013!… :-P Προλαβαίνεις σου λέω!

 5. «…Τώρα που το ξανασκέφτομαι, μπορεί επίσης να μαθαίνεις πράγματα από άλλους απλούς καθημερινούς και σοφούς ανθρώπους…»

  Αν δεν μάθαινεις από τα απλά, το μόνο που καταφέρνεις είναι να διαπλέκεις τη ζωή σου σε ανούσιες διαδρομές (εάν τελικά υπάρχουν τέτοιες…).

  Εξάλλου, ακόμα & καβάλα στο συννεφό μας (ή στη χώρα του Καλού Παγωτού), πάντα θα υπάρχουν γύρω μας ενδιαφέροντα σύννεφα ολόγυρά μας, καθώς & λογής-λογής καρπερές μηλιές..!

 6. @net-Noise: Welcome! :-) Πολύ μου άρεσε η χώρα του Καλού Παγωτού!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: