Αναρτήθηκε από: Χιονάτη | Μαΐου 21, 2010

Πίτσα

Καλημέρα!

Πρώτα από όλα να πω Χρόνια Πολλά σε όσους γιορτάζουν κ ένα μεγαλύτερο Χρόνια Πολλά σε όσους γιορτάζουν και είναι μακριά!!!

Χτες οι άντρες της οικογένειας ήθελαν πίτσα…παρόλο που πρόσφατες προσπάθειες δεν μας είχαν δικαιώσει είπαμε να δοκιμάσουμε για άλλη μια φορά…

Άρεσε στους περισσότερους για αυτό την μοιραζόμαστε μαζί σας και σας προτείνουμε να τη δοκιμάσετε!!!

Υλικά για τη ζύμη
800 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ καλαμποκάλευρο
100 γρ φαρινάπ
1 ποτήρι χλιαρό νερό
42 γρ μαγιά νωπή
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
λίγο αλάτι

Εκτέλεση
Αρχικά ανακατεύουμε μαζί όλα τα αλεύρια, στη συνέχεια διαλύουμε τη μαγιά (οι γιαγιάδες μου το λένε λουκουμάκι) στο χλιαρό νερό και το ρίχνουμε στο αλεύρι και τέλος προσθέτουμε το λάδι και το αλατάκι. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ωραία ζύμη και να μην κολάει στα χέρια μας. Κατά τη διάρκεια του ζυμώματος προσθέτουμε αν χρειαστεί κ άλλο χλιαρό νεράκι. Την σκεπάζουμε κ την αφήνουμε μια ώρα για να φουσκώσει. Τα υλικά αυτά είναι για 2 κανονικά ταψιά πίτσας…

Επάνω μπορείτε να βάλετε ότι εσείς θέλετε. Εμείς δεν πειραματιστήκαμε και μείναμε σε πιο κλασσικές γεύσεις (απλή σάλτσα ντομάτας, πιπεριά, φρέσκια ντομάτα, μπέικον, μοτσαρέλα, κασέρι κ τελειώσαμε με λίγο κεφαλοτύρι).

Και επειδή είμαστε εν μέσω οικονομικής κρίσης…τα υλικά για τις 2 πίτσες στοίχισαν 11,30 euro!

Καλή όρεξη!!!


Responses

  1. Πολύ καλή και πολύ οικονομική η πίτσα! Το αλεύρι καλό είναι να μην είναι του εμπορίαου αλλά από μύλο (του Νίκου π.χ.). Περιμένουμε να δοκιμάσουμε κι άλλα φαγητά….

  2. Δίκιο έχεις! Θα προτιμάμε αλεύρι από καλούς μύλους!!!

  3. Μια εναλλακτική πρόταση για ζύμη:

    2 αυγά
    1 κούπα γάλα
    1/2 kg φαρίνα γιώτης
    1 κουταλάκι ζάχαρη
    1 κουταλάκι αλάτι

    τα πλάθουμε όλα μαζί και αφήνουμε το ζυμάρι για τουλάχιστον 1 ώρα να φουσκώσει.

    Πειραματιστείτε, ευτυχώς οικονομικά συμφέρουν :)


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: