Αναρτήθηκε από: Αστρής | Ιουνίου 7, 2010

Δροσιστικό γλυκό με φράουλες και γιαούρτι

Το γλυκό αυτό ενδείκνυται για τους λιγότερο γλυκατζήδες που προτιμούν γλυκά με χαμηλά εως καθόλου λιπαρά που συνδυάζονται με φρούτα. Άκρως δροσιστικό, μα πάνω από όλα εμφανίσιμο. Εγώ το  λέω και γιουροβιζιονικό γλυκό, μιας και το πρωτοδοκίμασα το βράδυ του διαγωνισμού ακούγοντας τη Λένα να λέει

I bought new underwear, they’re blue
And I wore ‘em just the other day…

I even painted my toe nails for you
I did it just the other day…

Υλικά

1 γιαούρτι (κατά προτίμηση με 2% λιπαρά)

φράουλες

2 κουταλιές ζάχαρη άχνη

1 κουτί μπισκότα (πτι-μπερ ή digestive)

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη (καλό θα ήταν να τη κοσκινίζαμε) και αρχίζουμε να τις λιώνουμε. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Παίρνουμε ένα ποτήρι και βάζουμε λίγα μπισκότα στο κάτω μέρος, αμέσως μετά βάζουμε τη λιωμένη φράουλα και προσπαθούμε να την πιέσουμε ώστε να πάει και αυτή στο κάτω μέρος του ποτηριού ώστε να «ποτίσουν» τα μπισκότα. Στη συνέχεια προσθέτουμε μια κουταλιά από το γιαούρτι και μετά πάλι μπισκότα-φράουλα-γιαούρτι. Στο πάνω μέρος βάζουμε πάλι φράουλα και ρίχνουμε λίγα τρίμματα από τα μπισκότα και στο κέντρο τοποθετούμε μία φράουλα.

Το πολύχρωμο-δροσερό και εύγεστο γλυκό μας είναι γεγονός. Μερικές παραλαγγές που ίσως κάποιος θα μπορούσε να κάνει είναι να προσθέσει καβουρντισμένα μύγδαλα στο πάνω μέρος ή να προσθέσει νιφάδες σοκολάτας στο γιαούρτι. Όπως και να έχει είναι ένα σύντομο και απολαυστικό γλυκό για τους λιγότερο γλυκατζήδες…

Καλή σας επιτυχία και απόλαυση!!!


Responses

  1. Πολύ ωραίο φαίνεται! Περιμένουμε να το γευστούμε κ από τα χεράκια σου!!! Παρακαλώ να υπάρχει και ένα μπολάκι με καβουρντισμένα αμύγδαλα για εμένα!!!

  2. Πρόσφατα έφαγα μια παραλλαγή του γλυκού αυτού από την κ.Γιαννούλα. Ήταν για περισσότερο γλυκατζήδες, καθώς περιείχε και ζαχαρούχο γάλα αντί για ζάχαρη άχνη και νομίζω γλύκιζε παραπάνω. Κατά τα άλλα δεν διέφερε σε κάτι άλλο από την συνταγή του Αστρή.. (1 κιλό στραγγιστό ανακατεύεται με 1 κουτάκι ζαχαρούχο (εβαπορέ) – έτσι για να έχουμε και την αναλογία. Πολύ καλό ήταν, το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όσους δεν έχουν πρόβλημα με τις θερμίδες ;)
    Θα το φτιάξω και εγώ και θα σας καλέσω!!

  3. @boufos: Εγώ είμαι και του γάλακτος!!!

  4. Το δοκιμάσαμε και ήταν υπέροχο!!! Βέβαια αμύγδαλα δεν υπήρχαν αλλά σε συγχωρούμε Αστρή γιατί μας είχες μια νοστιμότατη πίτσα που δεν περιμέναμε!!!

  5. @Αστρής: Βάλε την συνταγή για το άλλο γλυκό της μαμάς σου με τον ανανά που μου αρέσει!!! Πλιζζζζζζζζ!
    Και………………………………»Στάσου, μύγδαλα!», που λέει κι ο Βόγλης! Μην τα ξεχάσεις! :-D

  6. Πολύ καλό το γλυκό!!! Πραγματικά το απόλαυσα μέχρι σκασμού!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: