Αναρτήθηκε από: Holly | Ιουνίου 10, 2010

Δεν ξέρω αν είμαι «αθώα» ή «ένοχη». Με πιάνετε;

Εναλλακτικός τίτλος: » Innocent When Ι Dream»

Έχω μια τράπουλα στα χέρια μου, την κοιτάζω, έχω ανοίξει τα φύλλα της πάνω στο τραπέζι. Το ένα πάει με το δύο και κάνουν το τρία. Αριθμοί. Το δύο πάει με το πέντε και κάνουν το επτά. Κι άλλοι αριθμοί. Και χρώματα και σχέδια. Ύστερα μια ντάμα, ένας βαλές, κι ο ρήγας. Οι τρεις τους. Με ποιόν τα έχει η ντάμα; Απλή ερώτηση. Την έχουν σκεφτεί όλοι. Πείτε μου πως όχι. Τι τρέχει με την ντάμα; Την ποθεί ο ρήγας ή ο βαλές; Την θέλουν και οι δύο; Την θέλει κανείς τους; Η’ τζάμπα πίνει το κορίτσι και αναρωτιέται ως άλλην Υβόννη εν απογνώσει; « Τί είναι ο Έρως; Διατί να είναι τόσον δύσκολος η ολοκλήρωσίς του; Διατί να προκαλή τόσους πόνους και τόσας πικρίας, ενώ είναι το μεγαλύτερον αγαθόν, το μεγαλύτερον δώρον που εδόθη εις τους ανθρώπους, η μεγαλυτέρα απόλαυσις, η βαθυτέρα ευτυχία; Τί είναι αυτό που μετατρέπει τον Έρωτα, από Παράδεισον ηδονών, εις Κόλασιν μαρτυρίων; Τι είναι αυτό που μετατρέπει το μέλι εις χολήν; Τι είναι αυτό που κάμνει τον ατυχή ερωτευμένον να υποφέρη, υπό ορισμένας συνθήκας, τόσον; Τι είναι αυτό που ώρες-ώρες κάνει το αίμα το ζεστό να γίνεται μέσα στις φλέβες πάγος;» Η δικιά μας ντάμα εν τέλει ποιόν από τους δυο ορέγεται; Ποιόν επιθυμεί; Both of them? Και τώρα που ξεκίνησαν (πάλι) οι (κουλές) ερωτήσεις….τι μας μοιράζει η ζωή;, έτσι γενικώς ρωτώ, brothers and sisters. Τι φύλλο τραβάμε εμείς;  Υπάρχει ΤΥΧΗ; Ποιος είναι Ο ΜΕΓΑΛΟΣ παίκτης; Αυτός που αντέχει, που συνεχίζει, ε; Μέικς σενς. Ποιος είναι ο «κακός» κι ο «καλός» του παιχνιδιού κάθε φορά; Υπάρχει άραγες; Εναλ-λά-σσονται οι ρόλοι, ενα-λλά-σσονται. Μόνο ο «άσχημος» μένει ο ίδιος, κι ακόμα κι αυτός θεωρώ πως δεν υπάρχει. Όλοι είμαστε ένα μάτσο όμορφα γουρούνια.

*Το κείμενο με πλάγια γραφή είναι από το τον «Μέγα Ανατολικό» του Ανδρέα Εμπειρίκου.

Advertisements

Responses

  1. Στις ερωτικές σχέσεις δεν υπάρχει αθώος και ένοχος κατ’ εμέ….και οι δυο έχουν μερίδιο ευθύνης για ότι συμβαίνει…το θέμα είναι οι προθέσεις που έχει κάποιος και ο σεβασμός στην σχέση…

    Όπως κ να χει αυτά τα θέματα μπορούν να έχουν μεγάλες αναλύσεις κ είναι τόσο υποκειμενικά που δεν χωράνε γενικεύσεις και κανόνες….

    Για αυτό στο χωριό μου λένε «Καλή τύχη»!

  2. Άμα δεις τον έρωτα σαν διαδικασία αέναη ούτε χαμένος ούτε κερδισμένος υπάρχει. Μια χάνεις, μια κερδίζεις, μια είσαι ο καλός, μια ο κακός του παιχνιδιού και πάει λέγοντας.

    Αρκεί νομίζω να αποδεχτούμε ότι αυτό το παιχνίδι το παίζουμε για τη χαρά της συμμετοχής.

  3. Εδώ παπάς, εκεί παπάς, που είν’ ο παπάς;


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: