Αναρτήθηκε από: Holly | Ιουλίου 28, 2010

the wolves and the bitter moon

«We humans fear the beast within the wolf because we do not understand the beast within ourselves.»
~ Gerald Hausman

Η ζωή είναι πιο απλή από ό,τι φαίνεται, αλλά και πιο ζωώδης. Είμαστε όλοι σαν όρθιοι λύκοι, το πιστεύω αυτό. Επίσης κάποιος πάντα κάτι θέλει, κάτι πάντα λείπει, πάντα κάτι ποτέ δεν είναι αρκετό. Όποιος είναι πλήρης, να με πάρει ένα τηλέφωνο να μου το πει. Από τους ανθρώπους γύρω μου, από μένα την ίδια, από το βλέμμα του απέναντι, εγώ αυτό βλέπω, σαν όλοι κάτι να ψάχνουν. Ανθρώπινο κι Υπεράνθρωπο μαζί.

Έτσι και σε εκείνο το μπαρ στη γωνια στο νησί, εκείνος ήταν εκεί ψάχνοντας εκείνο που μπορούσε να του δώσει εκείνη.

Αυτός ποτέ δεν της το ζήτησε, αυτή ποτέ δεν το ικέτεψε. Κι ας είχε πολλή ζέστη, κι ας ήταν και οι δυο τους πολύ νέοι. Μετά τα δυο ποτά που την κέρασε, αυτή σηκώθηκε, του έσκασε ένα φιλί στο μάγουλο και του είπε στο αυτί: «Σε ευχαριστώ πολύ. Είσαι η επιλογή μου από την μη ύπαρξη επιλογής», και έφυγε. Όπως η χτεσινή πανσέληνος.

Γέλασε αυτός και την περίμενε και το άλλο βράδυ, σίγουρος πως θα ξανάρθει κοντά του, ακόμα κι έτσι, ακόμα κι ως δεύτερη/τρίτη επιλογή, δεν τον ένοιαζε, ήξερε ότι την είχε.  Αυτή δεν επέστρεψε ποτέ. Έτσι φαίνεται πως είναι, όταν θαρρείς πως έχεις κάτι, το χάνεις με βεβαιότητα, αυτό ήταν το «λάθος του», η παραδοχή της υπεροχής του, της νίκης του. Γιατί είμαστε όλοι λύκοι και ο καθένας κοιτάει το τομάρι του και που και πως και με ποιον θα κοιμηθεί καλύτερα. Με πανσέληνο ή χωρίς, με αίσθημα ή χωρίς. Λίγο άγγιγμα, λίγο κρασί και ακόμη λιγότερη προσπάθεια αρκούν. Τα παράπονα στον καθρέφτη σας. Νιάου.

Advertisements

Responses

 1. «Είσαι η επιλογή μου από την μη ύπαρξη επιλογής» ρισπέκτ!!!
  σε αυτές τις περιπτώσεις καλά κάνει κάποιος και φεύγει, οκ ζει τη στιγμή και η ζωή είναι ένα σύνολο στιγμών. Ε δεν μπορείς όλες σου τις στιγμές να τις περάσεις με την επιλογή λόγω της μη ύπαρξης επιλογής…
  Αν είσαι και μπλαζέ γκόμενα κιόλας…

 2. Όταν θαρρείς πως έχεις κάτι,το χάνεις με βεβαιότητα,αυτό είναι το λάθος,η παραδοχή της υπεροχής,της νίκης.Σοφή κουβέντα.

 3. @εγω:
  κι όταν στα χέρια μου σε κράτησα,
  εκεί την πάτησα και είπες όχι

  (από το «και τι ζητάω») ;-)


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: