Αναρτήθηκε από: Χιονάτη | Ιανουαρίου 3, 2011

Το τιραμισού της Πρωτοχρονιάς!

Καλή Χρονιά σε όλους!!!

Φουλ του άσσου η νέα χρονιά κ περιμένουμε όλοι με αγωνία τι θα φέρει…

Το επιδόρπιο της Πρωτοχρονιάς δεν το πολυσκεφτήκαμε…ήταν παραγγελία από το «μικρότερο» αδερφάκι κ εννοείται πως δεν θα του χαλάγαμε το χατίρι….

Ήταν εύκολο κ ταίριαξε απόλυτα με τις λιχουδιές της μαμάς!!!

Για ένα κανονικό πυρέξ χρειαστήκαμε:

400 γρ. μπισκότα σαβουαγιαρ
8 κρόκους αυγών
800 γρ. τυρί μασκαρπόνε
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές σούπας καφέ φραπέ ατέλειωτη ευχαρίστηση
3 κουταλιές σούπας κονιάκ
λίγο γάλα
1 φλιτζάνι νερό
κακάο για πασπάλισμα

Στην αρχή χτυπήσαμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά και στη συνέχεια προσθέσαμε το τυρί, ανακατέψαμε καλά κ έτοιμη η κρέμα τιραμισού!

Η συνέχεια είναι ακόμα πιο εύκολη…προσθέτουμε σε ένα μπολάκι το γάλα, το κονιάκ, τον καφέ και το νερό, ανακατεύουμε, βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα μας (για να αρωματιστούν και να είναι μαλακά)! και τα τοποθετούμε στο πυρέξ. Αφού κάνουμε την 1η στρώση βάζουμε κρεμούλα κ επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τη 2η στρώση, προσθέτουμε κρέμα κ μετά ψυγείο. Πριν το σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κακάο.


Responses

  1. Χρησιμοποιείς μόνο τους κρόκους; Μπορείς αν θέλεις να χτυπίσεις τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και να τα ανακατέψεις με την κρέμα σου για να γίνει πιο αφράτη…!

    Το τιραμισού είναι το γλυκό των γενεθλίων μου και όχι της Πρωτοχρονιάς
    χε χε χε χε χε :-p

    kisses

  2. Χμμμ…έχεις δίκιο….θα το κάνω την επόμενη φορά!!!

  3. @Creme: Το έκανα αυτό με τη μαρέγκα, ωραίο βγαίνει αλλά κάνει 2 μέρες να σφίξει…βέβαια μπορεί να έκανα εγώ άλλη βλακεία κ να άργησε…

  4. Λοιπόν το γλυκό αυτό για μένα είναι το γλυκό της γιορτής του μπαμπά μου, ενίοτε και της δικής μου (Creme εσύ είχες δοκιμάσει κάποτε αν δεν κάνω λάθος) αλλά οκ άντε να το δεχτώ ότι είναι και της Πρωτοχρονιάς και των γενεθλίων της Creme :p
    Ωστόσο έχω μια λίγο διαφορετική συνταγή:
    Αντί για σαβουαγιάρ φτιάχνουμε παντεσπάνι, ιδού και η συνταγή γι’ αυτό:
    Παντεσπάνι:
    5 αυγά
    1 κουταλάκι B.P.
    1 1/2 φλυτζάνα ζάχαρη
    1 1/2 φλυτζάνα φαρίνα κόκκινη
    1/4 φλυτζάνας γάλα χλιαρό
    2-3 κουταλιές κακάο
    2 κουταλιές νες καφέ

    Σιρόπι:
    1 1/2 φλυτζάνα ζάχαρη
    1 1/2 φλυτζάνα νερό
    λίγο λικέρ (tia maria, amarreto)

    Κρέμα
    1 μόρφατ
    2 πακέτα τυρί φιλαδέλφεια (200gr έκαστο)
    1 φλυτζάνα άχνη
    4 κρόκοι αυγών

    Εκτέλεση:
    Χτυπάμε χωριστά το μόρφατ. Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη και τα ενώνουμε με το μόρφατ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ξαναχτυπάμε.
    Στη συνέχεια βάζουμε παντεσπάνι +κρέμα+ παντεσπάνι+ κρέμα και από πάνω πασπαλίζουμε με κακάο.

    Καλή σας επιτυχία!

    Υ.Γ. Δοκίμασα την εκτέλεση της Χιονάτης με τη μαρέγκα και ήταν εύγεστη αλλά όντως από ότι είδα δυσκολεύτηκε στο να την παγώσει την τούρτα.

  5. @Αστρής: Κ εγώ έχω δοκιμάσει (δις, γιατί την 3η έφαγα ραβανί…) κ η Holly έχει δοκιμάσει….


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: