Αναρτήθηκε από: Χιονάτη | Ιανουαρίου 15, 2011

Όταν οι άντρες μπαίνουν στην κουζίνα…

…φτιάχνουν ψωμί με μπύρα!!! Σήμερα δοκιμάσαμε ένα πολύ νοστιμότατο ψωμάκι, στο οποίο αντί για μαγιά χρησιμοποιήθηκε μπύρα (χικ…χικ…).

Τα υλικά μας ήταν:

    1 πακέτο φαρίνα
    1 κουτί μπύρα 330 ml
    1 κουτ γλυκ. αλάτι
    1 κουτ σουπ. λάδι
    προαιρετικά σουσάμι

Εκτέλεση:

1. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και κάνουμε στη μέση μια τρύπα, όπου ρίχνουμε το αλάτι και το λάδι.
2. Προσθέτουμε λίγο λίγο τη μπύρα και ζυμώνουμε κάνα 10 λεπτό.
3. Τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί κάνα μισάωρο το ζυμάρι μας.
4. Ζυμώνουμε ελαφρά σε σχήμα καρβελιού.
5. Το βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι.
6. Ρίχνουμε σουσάμι, το πατάμε λίγο να κολλήσει, το χαράζουμε.
7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 για καμιά ώρα.

Φτιάξτο το κ εσείς!!! Αξίζει τον κόπο!!!

Τη συνταγή τη βρήκαμε εδώ


Responses

  1. Να σε πω κοπελιά. Αν κατάλαβα καλά η μπύρα έχει το ρόλο της μαγιάς. Φαίνεται διαφορά στη γεύση?
    Και επίσης ένα πακέτο φαρίνα, 500 γρ ή 1 κιλό?

  2. Την μπύρα δεν την καταλαβαίνεις, μάλλον εξατμίζεται στο ψήσιμο. Το πακέτο 500γρ.

  3. @Xionati: Εύγε, εύγε στον άντρα που μπαίνει στην κουζίνα! Και χρόνια του πολλά! :-)


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: