Αναρτήθηκε από: Αστρής | Απριλίου 26, 2011

ΔιαΚΑΙΝήσιμος

Διακαινήσιμος η εβδομάδα που διανύουμε. Το ομολογώ δεν την ήξερα αυτή τη λέξη. Μια καλή φίλη μέσω ενός άλλου καλού φίλου μου τη σφύριξε :) Εγώ συνήθιζα να τη λέω Βδομάδα του Πάσχα, δηλαδή Δευτέρα του Πάσχα, Τρίτη του Πάσχα και πάει λέγοντας.
Μου άρεσε η λέξη όμως διακαινήσιμος! Την γκούγκλαρα, αν και μία ιδέα την είχα (καινός=καινούριος) και Διακαινήσιμος εβδομάδα, ή Εβδομάδα Διακαινησίμου , ονομάζεται κατά το χριστιανικό ημερολόγιο η εβδομάδα που αρχίζει από την Κυριακή του Πάσχα και λήγει την αμέσως επόμενη, την Κυριακή του Θωμά και δηλώνει την καινούρια (εξαγνισμένη) εβδομάδα.
Τρελός ενθουσιασμός φέτος γι’ αυτή τη βδομάδα με έπιασε, χρειαζόμαστε εγκαίνια, αναγέννηση, ανανέωση. Μέσα στην ανανέωση λοιπόν ήρθε και ένα καινούριο γλυκό να δοκιμάσω, όχι να φτιάξω, αλλά είναι στα άμεσα to dos να το φτιάξω. Εγώ παραθέτω τη συνταγή προς το παρόν, και μόλις το φτιάξω θα παραθέσω και φώτο. Η συνταγή  που ακολουθεί είναι του Στέλιου Παρλιάρου.

ΤΣΙΖΚΕΙΚ ΜΠΑΚΛΑΒΑ

ΥΛΙΚΑ:

  • 1400 γρ. τυρί κρέμα Arla buko
  • 225 γρ. αλεύρι
  • 450 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 2 κρόκοι αυγού
  • 400 γρ. γάλα
  • 1 πακέτο φύλλο Βηρυτού για μπακλαβά
  • 500 γρ. καρύδια
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. του γλυκού κανέλα
  • 350 γρ. βούτυρο λιωμένο (όχι καμμένο) Lurpak
  • 400 γρ. μέλι

Χτυπάμε καλά στο μίξερ το τυρί με τη ζάχαρη προσθέτοντας ένα-ένα τα αυγά έως ότου αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αλεύρι και στο τέλος το γάλα. Σε ένα ταψί 30 Χ 40 εκ. στρώνουμε τα μισά από τα φύλλα τα οποία βουτυρώνουμε ένα-ένα. Στο μπλέντερ αλέθουμε τα καρύδια μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα και σκορπίζουμε τα μισά πάνω από τα φύλλα. Απλώνουμε την κρέμα τυριού και σκορπίζουμε τα υπόλοιπα καρύδια. Τελειώνουμε στρώνοντας τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180οC για 70-80 λεπτά. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, ρίχνουμε το μέλι που έχουμε προηγουμένως ζεστάνει. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.

Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά

Μερίδες: 16

Καλή μας επιτυχία!


Responses

  1. Aναρωτιέμαι γιατί στους περισσότερους από εμάς αρέσουν οι λέξεις «καινούριος» κι «ανανέωση». Μας γοητεύουν, τις φωνάζουμε δυνατά, τις ευχόμαστε χαμηλοφώνως. Μάλλον γιατί αυτή είναι κι η πορεία της ανθρώπινης φύσης και του κόσμου γύρω μας: Γέννηση. Ζωή. Θάνατος. Αναγέννηση. Pas mal. Το «πάλι αρχή πάντα αρχή» μάς χαμογελά. ;-)
    Ευχαριστούμε για το γλυκό Αστρή. Να είσαι όσο φωτεινός κι όσο σκοτεινός πρέπει.

    φιλί από ένα ένα κορίτσι μες στο δρόμο…
    ……..»κι η αγάπη ήρθε μία μέρα τόσο ξαφνικά»….


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: