Αναρτήθηκε από: Χιονάτη | Σεπτεμβρίου 5, 2014

Κουραμπιέδες

Με γλυκά νέα ξεκινάμε το φθινόπωρο και χρειάζεται ένα παραδοσιακό γλυκάκι για να τα συνοδεύσει…Κουραμπιέδες οι γιορτινοί ή αλλιώς του γάμου!

original_personalised-wedding-day-word-tile-art

Υλικά

    300 γρ. βούτυρο γάλακτος
    110 γρ. ζάχαρη άχνη
    βανίλια
    150 γρ. αμύγδαλα
    ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
    30 γρ. κονιάκ
    600 γρ. αλεύρι
    ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Αρχικά χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη και τις βανίλιες. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνουμε και το κονιάκ. Παράλληλα, χονδροκόβουμε τα αμύγδαλα. Αφού ενσωματωθούν τα υπόλοιπα υλικά, ρίχνουμε τα αμύγδαλα. Στη συνέχεια πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και τους πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Να μας ζήσουν!!!

Advertisements

Responses

  1. να μας ζησουν! παντα τετοια! :-)

  2. Ωραίο γλυκό οι κουραμπιέδες!!! Μπορώ να τους τρώω τρεις τρεις!

    Και να ζήσουν τα παιδιά!!!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: