Αναρτήθηκε από: Αστρής | Οκτώβριος 8, 2015

Τάρτα σοκολάτας…

…για τις βροχερές μέρες του φθινοπώρου.

Ένας ακόμα στόχος επιτεύχθη και συνδυάστηκε με ένα βροχερό φθινοπωρινό απόγευμα να τιμηθεί :)

Χθες ο καιρός ήταν βροχερός και η επιθυμία για μια τάρτα φούντωσε. Καφεδάκι με άρωμα λοιπόν ή τσαγάκι για όσους δεν πίνουν καφέ και ένα γευστικό κομμάτι τάρτας σε συνδυασμό με το βροχερό τοπίο, το βουνό καλυμμένο με σύννεφα απέναντι και τη θάλασσα ψιλοανταρεμένη συνέθεσαν όλο το σκηνικό.

Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη, εύκολη, απλή, σίγουρη επιτυχία για όσους δοκιμάσουν να τη φτιάξουν.

Υλικά

  • 1 φύλλο ζύμης για τάρτες

Για τη γέμιση

  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 2 αυγά
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • λίγο αλάτι στην άκρη του κουταλιού του γλυκού

Για την καραμέλα

  • 150 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα
  • ζάχαρη

Εκτέλεση

1. Απλώνουμε το φύλλο της τάρτας σε μία ταρτιέρα και το τρυπάμε με ένα πιρούνι.

2. Καλύπτουμε με μια λαδόκολλα και γεμίζουμε το κενό με τα ειδικά βαρίδια (εγώ έβαλα ρεβύθια).

3. Ψήνουμε τη ζύμη της τάρτας στους 190 βαθμούς, στις αντιστάσεις για 20-25 περίπου λεπτά.

4. Αφαιρούμε τα βαρίδια και τη λαδόκολλα και αφήνουμε την ζύμη 5 λεπτά να κρυώσει.

5. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά, κόβουμε τη σοκολάτα και ρίχνουμε από πάνω την καυτή κρέμα.

6. Ανακατεύουμε απαλά,προσθέτουμε το αλάτι και τα αυγά ανακατεύοντας καλά και γρήγορα.

7. Γεμίζουμε την τάρτα με τη σοκολάτα και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 180 για 35-40 λεπτά.

8. Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει.

9. Λιώνουμε σε μέτρια φωτιά την ζάχαρη (ποσότητα που επιθυμούμε ανάλογα με την ποσότητα καραμέλας που θέλουμε να φτιάξουμε , περίπου 8-10 κουταλιές της σούπας) σε ένα τηγάνι, ανακατεύοντας συνεχώς.

10. Προσθέτουμε τα φουντούκια (ήδη καβουρδισμένα από πριν αλλιώς τα καβουρδίζουμε ψήνοντας τα για περίπου μισή ώρα στον φούρνο στους 180 βαθμούς) και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν καλά από την καραμέλα.

11. Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε ένα λαδωμένο ταψί. Όταν κρυώσουν τα τοποθετούμε στο μπλέντερ να σπάσουν χωρίς όμως να γίνουν πραλίνα! Έπειτα, τα απλώνουμε πάνω στην τάρτα. Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.

Καλή σας επιτυχία!

τάρτα σοκολάτας_1

τάρτα σοκολάτας_2

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: