Αναρτήθηκε από: Αστρής | Νοεμβρίου 21, 2013

Τάρτα με λεμονι και σοκολάτα

Πρόσφατα είδα μια συνταγή του Άκη για τάρτα με λεμόνι και σοκολάτα πραλίνας. Και χθες την υλοποίησα. Εύκολη και οικονομική όπως επεσήμανε. Αν και οικονομική είναι εφόσον έχεις και τα αυγά δικά σου και τα λεμόνια γιατί τότε ανεβαίνει λίγο ακόμα το κόστος. Εμένα μου κόστισε 7 ευρώ (αυγά και λεμόνια δικά μου).

Image

Υλικά

Βάση:

250 γρ. μπισκότα τύπου digestive

100 γρ. βούτυρο λιωμένο (όχι καυτό)

2 κρόκους αυγών

2 κουταλιές ζάχαρης

50 γρ. φουντούκι

ξύσμα από λεμόνι

200 γρ. πραλίνα φουντουκιού

 

Κρέμα:

1 γάλα ζαχαρούχο

3 κρόκοι αυγών

3 λεμόνια (χυμός)

 

Γαρνιτούρα:

1 σοκολάτα γάλακτος (ή πραλίνα)

ζάχαρη άχνη

 

Εκτέλεση

Βάζουμε μπισκότα τριμμένα, ζάχαρη, ξύσμα λεμονιού και φουντούκια και χτυπιούνται μαζί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και τα χτυπάμε για λίγο μαζί. Τέλος προσθέτουμε τους κρόκους και τα χτυπάμε μαζί. Απλώνουμε στο τσέρκι ή ταψί τη «ζύμη» δημιουργώντας τοιχώματα στο πλάι. Πάνω βάζουμε μικρά μπαλάκια από πραλίνα φουντουκιού. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την κρέμα. Ανακατεύουμε το γάλα με το λεμόνι και μετά προσθέτουμε και τους κρόκους. Έπειτα χύνουμε την κρέμα πάνω στη βάση μας και προσπαθούμε να καλύψουμε τη σοκολάτα (θέλουμε να μην ψηθεί η σοκολάτα αλλά να λιώσει). Βάζουμε το ταψάκι μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για 20′. Μετά αφήνουμε την τάρτα μας να κρυώσει φυσιολογικά για 2 ώρες και στο τέλος τρίβουμε πάνω της μια σοκολάτα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

 

Καλή σας επιτυχία!

 


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: