Αναρτήθηκε από: Αστρής | 22 Απριλίου, 2014

Δροσερό γλυκό με ζελέ

Υλικά

Για σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι νερό

Για βάση
Φρυγανιές μπύρας από φούρνο

Για κρέμα
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια
1 λίτρο γάλα
7 κουταλιές ζάχαρη

Για ζελέ
2 φακελάκια ζελέ μπανάνα
1 ποτήρι βραστό νερό
1 ποτήρι κρύο νερό ή χυμό ή σιρόπι κομπόστας

Για γαρνιτούρα
κερασάκια

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό. Απλώνουμε τις φρυγανιές και στη συνέχεια ρίχνουμε το σιρόπι. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα και την απλώνουμε πάνω στις φρυγανιές. Σκορπίζουμε τα κερασάκια πάνω στην κρέμα. Ετοιμάζουμε και το ζελέ και αφού το αφήσουμε λίγο να σταθεί το περιχύνουμε. Για να μη το ρίξουμε απότομα και δημιουργηθεί κενό και πάει από κάτω, ρίχτε το σιρόπι μέσω ενός κουταλιού ανάποδα για να διασπαστεί η ροή.

Καλή σας επιτυχία!

IMG_8785
IMG_8788
IMG_8789


Σχολιάστε

Kατηγορίες