Με γλυκά νέα ξεκινάμε το φθινόπωρο και χρειάζεται ένα παραδοσιακό γλυκάκι για να τα συνοδεύσει…Κουραμπιέδες οι γιορτινοί ή αλλιώς του γάμου!
Υλικά
- 300 γρ. βούτυρο γάλακτος
- 110 γρ. ζάχαρη άχνη
- βανίλια
- 150 γρ. αμύγδαλα
- ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 30 γρ. κονιάκ
- 600 γρ. αλεύρι
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Αρχικά χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη και τις βανίλιες. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνουμε και το κονιάκ. Παράλληλα, χονδροκόβουμε τα αμύγδαλα. Αφού ενσωματωθούν τα υπόλοιπα υλικά, ρίχνουμε τα αμύγδαλα. Στη συνέχεια πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και τους πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Να μας ζήσουν!!!
να μας ζησουν! παντα τετοια! :-)
By: Holly on 14 Σεπτεμβρίου, 2014
at 8:20 μμ
Ωραίο γλυκό οι κουραμπιέδες!!! Μπορώ να τους τρώω τρεις τρεις!
Και να ζήσουν τα παιδιά!!!
By: Αστρής on 15 Σεπτεμβρίου, 2014
at 12:25 μμ