Αναρτήθηκε από: Χιονάτη | Νοεμβρίου 29, 2013

Σιροπιαστό καρύδας

Σιροπιαστό καρύδας, ένα γλυκό που είχαμε πολλά χρόνια να το φτιάξουμε και το θυμηθήκαμε πάλι αρχές Σεπτέμβρη στο γάμο της Μαίρης και του Αλέξανδρου!

Το τελευταίο μήνα βέβαια το φτιάχνουμε κάθε εβδομάδα και για αυτό είπαμε να μοιραστούμε μαζί σας τη συνταγή!

Υλικά:

Για τη γέμιση:

1 κιλό φύλλο κρούστας

9 αυγά

1 κιλό καρύδα ινδική

900 γρ,ζάχαρη

1 ποτήρι κρασιού κονιάκ

3-4 βανίλιες

Για το σιρόπι:

6 ποτήρια νερό

4 ποτήρια ζάχαρη

λεμόνι

Η εκτέλεση είναια αρκετά απλή, ανακατεύουμε όλα τα υλικά (εκτός από το φύλλο) μέχρι να γίνει ένα σχετικά συμπαγές μείγμα. Στη συνέχεια πέρνουμε ένα φύλλο, το λαδώνουμε και βάζουμε από πάνω του ένα μισό φύλλο (το χρησιμοποιούμε για να είναι πιο σταθερό στην αρχή που θα βάλουμε τη γέμιση). Έπειτα βάζουμε κατά μήκος των φύλλων τη γέμιση (πάχος περίπου δυο δάχτυλα) και τυλίγουμε σε ρολό και τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψάκι. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα. Λαδώνουμε και από πάνω τα ρολά και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Αφού ψηθούν και κρυώσουν τα περιχύνουμε με το σιρόπι, το οποίο πρέπει να είναι χλιαρό προς ζεστό! 

 

 


Responses

  1. Εγώ το δοκίμασα όχι για το γάμο της Μαίρης αλλά για τον μικρό μπόμπιρα της παρέας :) Υπέροχο! Νοστιμότατο με μπόλικη γλύκα μπέμπη :)

  2. Ναι τελικά έγινε το γλυκό του μπέμπη, ήταν παραγγελία από τον πατέρα του!!!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: