Αναρτήθηκε από: Αστρής | 6 Σεπτεμβρίου, 2010

Μπανόφι

Υλικά

2 κουτιά digestive

250 gr βούτυρο

2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα

1 κρέμα γάλακτος

3-4 μπανάνες

1 κουβερτούρα

Εκτέλεση

Αρχικά πρέπει να ψήσουμε τα γάλατα. Τα τοποθετούμε όπως είναι στο φούρνο για 3 ½ ώρες στους 100 C για να ψηθούν (επειδή τα τιμολόγια της ΔΕΗ αυξάνονται καλό θα είναι όταν θα ψήνουμε γάλατα να βάζουμε πολλά κουτιά εφόσον το ψημένο γάλα μπορεί να παραμείνει  για 1 μήνα και θα έχετε τη δυνατότητα να ξαναφτιάξετε το γλυκό). Ουσιαστικά ψήνοντας το ζαχαρούχο γάλα, αυτό γίνεται σαν καραμέλα.

Λιώνουμε το βούτυρο και μέσα σπάμε τα μπισκότα. Το μείγμα το χύνουμε στο ταψί μας και το βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Μετά το περιχύνουμε με  το γάλα (καραμέλα) και από πάνω κόβουμε ροδέλες τις μπανάνες και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Στη συνέχεια αφού έχουμε χτυπήσει την κρέμα γάλακτος ώστε να γίνει σαντιγύ (την βάζουμε αν θέλουμε για λίγο στο ψυγείο να σταθεί) την απλώνουμε πάνω από τις μπανάνες. Στο τέλος πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τριμμένη κουβερτούρα.

Αν εξαιρέσουμε το ψήσιμο του ζαχαρούχου που είναι χρονοβόρο – αλλά μπορούμε να το κάνουμε οποιαδήποτε στιγμή, και να τα έχουμε έτοιμα τα κουτιά με το γάλα ψημένα –  πρόκειται για μια πολύ σύντομη και υπερβολικά εύγεστη συνταγή.

Καλή σας επιτυχία!

Υ.Γ. Μια παραλλαγή είναι να βάλετε μετά τα μπισκότα τις μπανάνες και από πάνω την καραμέλα.


Σχόλια

  1. Απίστευτη συνταγή!!! Ο συνδυασμός μπανάνας – σοκολάτας – μπισκότου (προσωπική άποψη) δεν συγκρίνεται με τίποτα! Περιμένουμε να την επαναλάβεις Αστρή και να μας ξανακαλέσεις στην βεράντα σου σύντομα ;) (ακόμα και χωρίς ψημένη ρακή :p )

  2. Nice, πολύ καλό ακούγεται !
    Έχει πολλά υλικά για να το φτιάξω μόνος μου βέβαια ( :P ), οπότε αν επαναληφθεί κρατήστε μου και μένα ένα κομμάτι :P

  3. Το συγκεκριμένο γλυκό είναι απλά θεϊκό. Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε :) . Εγώ το έφτιαξα το 15 Αύγουστο και δεν έμεινε ούτε ψίχουλο. Όμως το έφτιαξα λίγο διαφορετικά …. Τα digestive τα έτριψα στο multi, μετά έριξα το βούτυρο και έφτιαξα μια σφιχτή βάση τη οποία έψησα στους 180o για 10 λεπτά. Το ζαχαρούχο το έβρασα μέσα σε κατσαρόλα με νερό για 3 ώρες και έγινε μία τέλεια καραμέλα γάλακτος. Θέλει όμως προσοχή γιατί το νερό πρέπει να καλύπτει όλο το κουτί (και από πάνω).
    Τέλος και ένα μικρό tip, την κρέμα γάλακτος καλό είναι να τη χτυπήσουμε μαζί με μία κουταλιά ζάχαρη άχνη για να γίνει πιο σφιχτή. Εγώ χρησιμοποίησα κρέμα γάλακτος, την οποία χτύπησα σε σαντιγύ και την ανάμειξα με κρέμα άνθος αραβοσίτου στιγμής (και έγινε πιο ελαφρύ). Δηλαδή, φτιάχνουμε τη σαντιγύ, μετά φτιάχνουμε την κρέμα (σύμφωνα με τις οδηγίες) και μετά αναμειγνύουμε. Οι αναλογίες μεταξύ σαντιγύς και κρέμας είναι υποκειμενικές … ανάλογα πως αρέσει στον καθένα.

    Δοκιμάστε το …. είναι σύντομο και εύγευστο …. έχει δίκιο ο Αστρής.

  4. @Kanella: Καλώς όρισες στο blog μας! Πολύ ωραία η εναλλακτική πρόταση για το γλυκό ιδίως αυτό με τη σαντιγύ. Για το ψήσιμο θα επιμείνω στο φούρνο μόνο και μόνο για λόγους ευκολίας, για να μην προσθέτεις συνέχεια νερό στην κατσαρόλα που το βράζεις και για να μην ακούγεται ο ενοχλητικός ήχος του απορροφητήρα! :)

  5. Δεν έχω δοκιμάσει από το συγκεκριμένο, όμως απόψε δοκίμασα ένα νοστιμότατο κέικ λεμονιού στην πολύ φιλόξενη βεράντα του Αστρή!

    Γεια στα χεράκια σου!!!

  6. @Χιονάτη: Είχε και γλάστρες η βεράντα; Κάτι τέτοιο έχω ακούσει! Φιλόξενες γλάστρες;

  7. @Holly: Ναι, και ωραία περιποιημένες!!!

  8. Καλησπέρα!!!

    Δοκιμάσαμε χθες το βράδυ το ΜΠΑΝΟΦΙ κ μας ενθουσίασε!!!

    Μπράβο Αστρή!!!!

  9. ο άκης κάτι μου έκανε με αυτό το γλυκό.. http://www.megatv.com/proinomou/default.asp?catid=24399&subid=2&pubid=28197895 …σαν να μου έκλεισε το μάτι ;-)

    μπανόφι με σοκολάτα λοιπόν! enjoy!

  10. Γεια σας ….Θα ηθελα να σας διευκοληνω σχετικα με το βρασιμο του ζαχαρουχου γαλακτος. Εαν πας σε ενα μαγαζι με ρωσσικα προιοντα (που το δοκιμασα) κ ζητησεις ζαχαρουχο γαλα αλλα οχι το λευκο αλλα καφε σου το δινουν ετοιμο ….ελπιζω να βοηθησα κ στην οικονομια χρονου κ χρηματος

  11. Σε ευχαριστούμε Lina!


Σχολιάστε

Kατηγορίες